Online wereld

Stoffen maskers met een hoge draadtelling lijken een uitstekende keuze te zijn, volgens de nieuwe richtlijnen van de CDC. Zoek volgens studies naar een strak weefsel van 100% katoen. Gebruik de lichttest om het weefsel te controleren: als u de omtrek van de afzonderlijke vezels gemakkelijk kunt zien wanneer u het masker tegen het licht houdt, is het waarschijnlijk niet effectief.

Je wilt zoveel mogelijk lagen zonder in te boeten aan ademend vermogen – als je er niet door kunt ademen, houd je het masker niet op je gezicht. Twee- en drielaagse maskers lijken voor de meeste mensen de slag te slaan.

Volgens de CDC “hebben meerdere lagen stof met een hogere draadtelling superieure prestaties getoond in vergelijking met enkele lagen stof met een lagere draadtelling, waarbij in sommige gevallen bijna 50% van de fijne deeltjes van minder dan 1 micron wordt gefilterd.”

Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat maskers van meerlagige stof tussen 50% en 80% van de fijne druppeltjes en deeltjes kunnen blokkeren en ‘de voorwaartse verspreiding van de niet-opgevangen deeltjes kunnen beperken’, aldus de CDC, ‘met stoffen maskers in sommige onderzoeken die vergelijkbaar met chirurgische maskers als barri√®res voor broncontrole. “

dgmondmasker.nl

https://medisch-mondkapje.nl/