Online wereld

Horloge verkopen?

De prestaties van het innovatieve merk gingen door, toen Mercedes Gleitze in 1927 het Engelse kanaal zwom met het eerste waterdichte horloge ter wereld, de Oyster. Met nieuwe functies, zoals een geschroefde kroon en een nauwkeurig gefreesd kristal, pionierde het het moderne duikhorloge. Terwijl Mercedes uit het ijskoude water tevoorschijn kwam, deed de Oyster dat ook, en in perfecte staat. De publiciteit die volgde lanceerde Rolex horloges tot duizelingwekkende hoogten.

In 1931 werd de zelfopwindende Perpetual-beweging gepatenteerd, een eenvoudig maar ingenieus ontwerp dat tot op de dag van vandaag elk automatisch horloge van stroom voorziet. Eerdere ontwerpen van andere fabrikanten waren te onhandig, te onhandig of gewoon onbetrouwbaar gebleken. De eeuwigdurende beweging loste deze problemen op en produceerde ook langere vermogensreserves en een nauwkeurigere timing. Gebruikmakend van een systeem van ratels, koppelingen en een oscillerend gewicht met de mogelijkheid om een ​​volledige 360 ​​graden te draaien, had de Perpetual de mogelijkheid om zichzelf op te winden met de bewegingen van de drager. Rolex bleef het spel altijd voor en bedacht de zelfveranderende datum voor zijn Datejust 1945, waaraan in 1956 een zelfveranderende dag werd toegevoegd om de dag-datum te maken.

Rolex-horloges verleggen niet alleen de grenzen van innovatie, maar verleggen ook de grenzen als het gaat om testen in de echte wereld. In 1960, slechts zeven jaar na de lancering van het iconische Submariner-horloge, reisde Jacques Piccard 35.814 voet naar de bodem van de Mariana Trench met een prototype Deepsea Special. Het zat vast aan de buitenkant van zijn badmuts en het overleefde. Als dat niet genoeg bewijs was voor het robuuste uithoudingsvermogen van de horloges van het merk, stelde Sherpa-gids Tenzing Norgay zijn Explorer bloot aan de bittere winden en ijskoude stormen van de expeditie van 1953 om voor het eerst de piek van Everest te overwinnen. Een GMT-meester werd zelfs naar de maan gebracht door John ‘Jack’ Swigert op de Apollo 14-missie.

Bekijk de website van:

http://gkwatches.com/